Wat heb je nodig? 6 porties suikervrije appelmoes brownies

  • 150 gram pindakaas (gemaakt van 100% pinda’s) of andere notenboter
  • 355 gram ongezoete appelmoes
  • 35 gram cacaopoeder

Hoe maak je dit?

  1. Verwarm de pindakaas of notenboter in een pannetje of magnetron, zodat deze lekker glad is en je er makkelijk met een lepel doorheen kan roeren.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Doe de appelmoes, cacaopoeder en pindakaas in een kom en meng alles goed door elkaar.
  4. Vet een kleine overschaal in met een beetje boter of kokosolie.
  5. Stort het chocolademengsel in de ovenschaal en bak af op 180 graden voor 30-35 minuten.
  6. Haal de schaal uit de oven en laat volledig afkoelen op een rekje.
  7. Bij voorkeur zet je de suikervrije appelmoes brownies nog 6 tot 8 uur in de koeling voordat je ze in porties snijd. Dan is deze geheel opgesteven.

Dit recept is een creatief concept van De Keukenboef.

Suikervrije appelmoes brownies

Variaties

  • Voeg een handje nootjes toe aan het beslag.
  • Voor extra chocolade kan je nog wat stukjes witte chocolade toevoegen.
  • Ook lekker met een beetje kaneel.

NOTE: de suikervrije appelmoes die ik gebruik bevat alleen natuurlijke suikers van de appel. Ik kies voor appelmoes waar geen suiker of zoetstoffen aan is toegevoegd en noem dit recept daarom suikervrij.