Wat heb je nodig? 2 personen salade met biefstuk

  • 300 gram biefstuk
  • 1 rode paprika
  • 2 bosuitjes
  • 100 gram gemengde sla
  • handje alfalfa (vindt je in de koeling bij de gesneden groentes)
  • sladressing naar wens (ik gebruik 3 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel hazelnootolie met een snufje zout)

Hoe maak je dit?

  1. Snijd de paprika in reepjes en de bosuitjes in dunne ringetjes.
  2. Doe de gemengde sla, paprika, bosui, alfalfa en sladressing in een grote bak en hussel alles lekker door elkaar. Verdeel vervolgens over twee borden.
  3. Snijd de biefstuk in reepjes van ongeveer 1cm dik.
  4. Verhit een koekenpan, doe er wat roomboter of olijfolie in en voeg de biefstukreepjes toe. Heb geduld en laat de reepjes twee minuten liggen. Schud de pan vervolgens om en laat nog twee minuutjes liggen.
  5. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de biefstukreepjes over de tweeborden.
  6. Voila, salade met biefstuk ik klaar!

Dit recept is een creatief concept van De Keukenboef.

 

 

Salade met biefstuk

Variaties

  • Geef een Italiaans tintje aan de salade met biefstuk door de sladressing te vervangen door twee eetlepels groene pesto of wat verse basilicumblaadjes toe te voegen.
  • Of maak ‘m Aziatisch door de biefstukpuntjes af te blussen met wat ketjap of sojasaus.
  • Heerlijk met wat nootjes of een eetlepel zonnebloempitjes.