Nieuw jaar, nieuwe gewoontes..  of je nou minder vlees wil gaan eten.. of juist meer groenten, dit recept is een toppertje.

Niet te veel lullen, lekker gaan koken!

Wat heb je nodig? 2 porties courgetti met avocadosaus

  • 400 gram courgette
  • stuk of 15 cherry tomaatjes
  • Voor de avocadosaus
  • 1 teen knoflook
  • 1 avocado
  • paar blaadjes munt
  • paar sprietjes bieslook
  • 1 eetlepel olijfolie (ik gebruik zelf hazelnootolie)
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels water

Hoe maak je dit?

  1. Maak als eerst de saus.
  2. Doe de avocado (zonder schil en pit) samen met het teentje knoflook, olijfolie, citroensap, water en een snuf zout in je keukenmachine of het hakmolentje van je staafmixer (die gebruik ik altijd, want vind m’n keukenmachine net te groot). Laat draaien totdat je een gladde saus hebt. Is de saus nog een beetje te dik? Voeg dan beetje bij beetje wat water toe.
  3. Snijd de bieslook en blaadjes van de munt grof en voeg bij de avocadosaus. Laat nog even een seconde of 10 meedraaien, proef en breng op smaak met eventueel nog wat extra zout een en beetje peper.
  4. Halveer de cherrytomaatjes.
  5. Bak de courgetti in een beetje olijfolie voor een minuut of drie a vier. Zet het vuur uit en voeg de cherrytomaatjes en avocadosaus toe. Roer alles goed door elkaar. Let wel op dat je de courgetti een beetje heel houdt.
  6. Verdeel over twee borden en strooi er eventueel nog wat zeezout en versgemalen zwarte peper over.

Dit recept is eigendom van de creativiteit van De Keukenboef

Variaties

  • In plaats van munt kan je ook wat verse basilicum gebruiken.
  • Uiteraard ook lekker met gewone spaghetti. Ga dan wel voor de volkoren variant.
  • Ook lekker om wat extra gewokte sugar snaps toe te voegen.
  • Wil je deze maaltijd maken voor twee dagen? Bewaar de avocadosaus dan apart van de courgetti, want anders wordt het een beetje snotterig.
Courgette met avocadosaus
Avocadosaus