Wat heb je nodig? 6 kabeljauw eimuffins

  • 4 eieren
  • 200 gram kabeljauw
  • een handje pistachenoten
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 1 paprika (ik heb een rode gebruikt)

Hoe maak je dit?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de kabeljauw in blokjes van ongeveer 2cm groot en de paprika in blokjes van ongeveer 1cm groot.
  3. Doe de eieren samen met de tijm in een kom, snufje zout en peper erbij en klutsen maar. Voeg de kabeljauw, paprika en de helft van de pistachenoten toe.
  4. Vet een muffinvorm in met wat olie of een beetje roomboter. Zelf gebruik ik altijd een siliconenvorm en daar is dat niet bij nodig.
  5. Verdeel het kabeljauw-eimengsel over zes vormpjes. Strooi de overige pistachenoten over de vormpjes.
  6. Bak de kabeljauw eimuffins af op 200 graden voor 20-25 minuten.
  7. Serveer ze direct of laat ze afkoelen voor de lunch voor morgen.

Dit recept is een creatie van De Keukenboef

Variaties

  • In plaats van kabeljauw kan je ook zalm, makreel of garnalen gebruiken.
  • Ook lekker om wat verse bieslook door het muffinbeslag te roeren.
  • Spice it up met wat sambal of een beetje Sriracha. Alles wat het een beetje pittig maakt is natuurlijk goed.
  • Heerlijk bij een salade als een volledige maaltijd, maar ook leuk als hapje tijdens een verjaardag of brunch.
  • Hartige muffins zonder bloem kan je natuurlijk ook maken met blokjes ham of uitgebakken spekjes.
  • Heb je nog een rijpe avocado liggen? Snijd deze dan ook in blokjes en spatel deze door het beslag.