Hatsee, nog een vegetarische knaller, doen we gewoon op donderdag tegenwoordig.

Wat heb je nodig? 6 knolselderij burgers

  • 500 gram geschilde knolselderij
  • 1 ei
  • 1 eetlepel (glutenvrije) bloem
  • 1 flinke eetlepel mierikswortel
  • paar sprietjes bieslook

Hoe maak je dit?

  1. Maak de knolselderij schoon, snijd deze in grove stukken en kook gaar tot dat stukjes van een puntmesje af glijden. Note: de knolselderij moet echt goed gaar zijn.
  2. Giet af, stamp de knolselderij zo fijn mogelijk een laat afkoelen.
  3. Snijd in de tussentijd de bieslook in kleine stukjes/ringetjes
  4. Doe het ei, eetlepel bloem, mierikswortel en bieslook bij de gestampte knolselderij. Breng op smaak met flink wat peper en zout.
  5. Maak burgers van het mengsel. Het kan wat los/vochtig zijn, maar dat komt helemaal goed in de pan.
  6. Verhit in een koekenpan wat olie of boter en leg een voor een de burgers in de pan. Zet het vuur laag en draai ze na een minuut of 5 – 6 om of zodra ze redelijk stevig zijn om om te kunnen draaien.
  7. Bak nog even aan de andere kant en serveer de knolselderij burgers daarna direct.

 

Variaties

  • Ook lekker met wat kerrie- en komijnpoeder in plaats van mierikswortel.
  • Voeg nog wat uitgebakken spekjes toe aan het beslag.
  • Je kan de burgers ook garen in de oven. Leg ze dag op een met bakpapier beklede bakplaat en gaar ze 15-20 minuten op 180 graden.